Äppelkriget

Kriget har brutit ut på hemmafronten .De  Äpplen på hösten som jag inte plockat in  ramlar som alla vet ner på marken nrt frosten kommer .

Älgarna hälsar genast på och frossar i dessa läckerheter , speciellt i gryningen .Morgonpromenaden har urartat till ett ställningskrig på tre fronter  En front mellan mig och hundarna då de betraktar mig som ovanligt korkad som hindrar dem från att jaga dessa suspekta varelser som okuperar vår trädgård . Nästa front innebär ställningskrig mellan tre hundar och två älgar , där de senare med stoiskt lugn betraktat människans bästa vän som något totalt ofarligt och nedlåtande lugnt fortsätter med sin äpplefrukost . Tredje och sista fronten är husse mot älgarna , där jag förgäves försöker få dem att undvika min trädgård .

Följaktligen räfsade jag ihop de äpplen som låg strödda på marken , förpasssade ner dem i en korg och bar iväg dem ut på kalhygget för att där utfodra älgarna var min intelligenta tanke . 

Nåväl ,nöjd och belåten med att äntligen löst problemet vandrade jag hemmåt . Nästa morgon som förövrigt var lördag morgon , släppte jag ut hundarna och lät dem springa före mig i trädgården i full förvisning om att älgarna inte var på plats .

Ett våldsamt skällande fick mig snabbt på andra tankar och femtio meter avverkades på 2 sekunder .

Under äppleträden reste sig lugnt älgarna som i väntan på att äpplena högst upp i trädet skulle ramla ner så att deras frukost skulle serveras .

Mina odjur är inte intresserade av jakt som väl är ,men bra på att tala om att det är deras trädgård , och där ska inte finnas andra ludna varelser förutom de och i viss mån husse .

Givetvis tröttnade skogens konung eller om det var drottning på oljudet ,och spatserade lugnt iväg för att de om frukosten serverades någon annanstans .

Min morgon var helt förstörd , hjärtat slog frivolter och adrenalinet flödade , när jag i snabbt tempo avverkade min morgonpromenad ,muttrande något om akvarifiskar eller hamster istället för hundar .

 

10 nov 2012