Hundgård för mig eller hunden ?

Det gamla staketet , är kasserat och ett nytt äntligen uppfört och klart , Sju sorger och åtta bedrövelser men färdigt är det .

 

Beställde en ny lucka till hundhuset  på internet och den kom som planerat  tre dagar senare . Givetvis var det fel storlek ,så det var bara att plocka fram sågen och fixa till ett nytt hål .

Att montera en lucka bör väl inte vara något problem , det fixar väl en händig person som jag på en timme tänkte jag .

Glömde bort faktorn människans bäste vän som ville vara med och montera luckan . Ett vattenpass har alla till hands ,för att få det rakt och snyggt monterat . Tillbringade 15 minuter att leta efter detta universalverktyg ,fann det så småningom halvt nedgrävt i syrenbusken bredvid en glatt viftande Riesen .

Om någon hundägare mot all förmodan inte märkt detta , så har det regnat en hel del i höst , och det har råkat bildats lerpölar som är ett himmelrike för pälsklädda varelser . Nåväl ,vad har då detta med luckan att göra ?

Jag , koncentrerad på denna avancerade uppgift att få en lucka att se rak ut ,sitter på huk och mäter upp hur sågningen skall utföras , bredvid mig två stycken dyngsura riesen som bestämmer sig för att det är dags att skaka av sig all lervälling och det givetvis på mig och mina verktyg. Tumstock ,vattenpass ,blyertspenna och såg omvandlades från verktyg till något halt slipprigt och totalt oanvändbart . Ytterligare 15 minuter senare när verktygen ,mina glasögon och jag var avtorkade och redo att återigen fortsätta mitt hantverk , bestämde jag mig för att stänga ute hundarna från hundgården , och själv låsa in mig i den .

Vad fridfullt att arbeta instängd i en hundgård med hundarna på utsidan ,och inga våta hundar som försöker testa om luckan fungerar redan innan den är monterad .

Luckan monterades och nu skulle listerna inrama detta mästerverk ,lätt som en barnlek eftersom jag redan förberett dessa i mått och antal .

Givetvis väl skyddade för hundarna på utsidan av hundgården , vad jag missade var att jag slängde ut hundarna från denna ,och att de givetvis hittade brädorna och använde dessa som tandpetare . Tänk vad en Riesen snabbt kan omvandla lister till tandpetare ,och totalt demolera snyggt tillkapade lister till total oigenkännlighet .

Mitt tålamod nådde sin begränsning och för att inte visa människans bäste vän att jag har svårt att upprätthålla min status som flockledare och sänka mig till deras låga nivå , fattade jag ett avgörande beslut .

Jag avbröt arbetet , slängde något okontrollerat in verktygen i hundhuset ,samlade upp brädresterna och placerade dessa i en tunna där jag tillsammans med mitt dåliga humör eldade upp dessa .

Imorgon gör vi ett nytt försök ,utan hundar och med mig säkert inlåst i hundgården .

Ps . Får komma ihåg att köpa en ny hammare imorgon ,då gummihandtaget till min hammare  är söndertuggat och sålunda är även hammaren förvandlad till tuggben .

 

 

30 sep 2012