Lundhs Hundgårdslucka

Inköpte en hundlucka till min nya hundgård från Lundh  ,fick den snabbt och problemfritt levererad . Genast kastade jag mig över montaget av denna intressanta produkt . Spännande och samtidigt förväntansfullt över hur förtjusta hundarna skulle bli över denna för deras skull monterade nymodighet . Kasserade snabbt den gamla luckan av tjock filt som var en  egen konstruktion  .

Nej ,modernt skall det vara med genomskinlig plast så att hundarna ska se vem som är inne och vem som är ute . Måttade ,sågade och med hjälp av min nyinköpta hammare (den gamla använde hundarna som tuggben) , var det snabbt fixat .

Nöjd befann jag mig inne i  hundhuset och väntade med full förtröstaan på att mina hundar skulle storma in och gratulera husse till ännu ett utmärkt val .

Efter ca 15 minuters väntan var jag ännu ensam inne i hundhuset och hundarna utanför och vägrade komma in .till husse .

Trevande försök utfördes visserligen ivrigt påhejade av mig ,med löfte om guld och gröna skogar samt långpromenader .

Inte kom människans bäste vän in och hälsade på , trevligare att vara utomhus och ha koll på mig genom den genomskinliga luckan , som dessutom rörde på sig när man nosade på den .

Köttbullar eller blodpudding blev givetvis den tanke som snabbt dök upp i mitt huvud , in och rota i frysen .

Snabbt upptinade i den underbara uppfinning för oss hundägare som kallas mikro ,återgick jag till hundhuset för att få min nya lucka att visa hur förträfflig den var .

Nu kommer hundarna att rusa in genom luckan så till den milda grad att fästena kanske inte håller var min tanke och förväntan .

Eftersom hundklientelet består av tuffa hundar som schäfer och Riesenschnauzer , var min tanke att diskret hålla mig utom räckhåll för att inte bli omkullkastad när de rusade in genom luckan för att kasta sig över läcker bitarna .

Icke , de tuffa kräken vägrade konsekvent att komma in igenom luckan ,trots löfte om gourmetmiddag och trevligt sällskap (mig) .

Jag fick öppna luckan på egen hand , locka in dem och utfodra hundarna .

Besviken och uppgiven återgick jag till hemmets fåtölj , för att samla kraft att imorgon göra ett nytt försök med min nya ,snygga genomskinliga hundlucka .

 

2 okt 2012