Blodpudding

Aktiverar odjuren med att gå ut i skogen ensam och lägga ut godis i form av mamma scans köttbullar på strategiska platser såsom stubbar stenar m.m  .

Efter en timme cirka släpper jag lös flocken , som direkt fattar att Husse varit ute och lekt själv i skogen . Med leran sprutande om tassarna försvinner de snabbt i mitt tidigare spår . I lugnt tempo promenerar jag därefter för att se på när hundarna rusar runt i jakt på läckerbitarna .

Något förvånad åsog jag hur hundarna frenetiskt sökte efter delikatesserna , dock utan synbart resultat . Slokörade kom de tillbaka och blängde på mig som om jag var den största usling som gått i ett par skor (stövlar i den här leran ) .

Jag fattade piken och halade raskt upp reserven ur jackan och utfodrade de nu dyngsura och leriga varelserna .

Konfunderad vandrade vi hemåt och jag beslöt att göra ett nytt försök på eftermiddagen . Iklädd sydväst ,oljeställ och stövlar och en påse med köttbulla  utförde jag ånyo samma rutin som på förmiddagen . Min misstänksamhet om vad som hänt förstärktes snabbt när jag såg bevingade varelser följa mina steg från talltopparna . I slutet av promenade nstannade jag under en tät grann och såg hur som en scen från Hitchkock  (stavas det så ? ) film fåglarna , luften fylldes av varelser som snabbt seglade ner från talltoppana för att njutningsfyllt sluka de delikatessewrna som jag hadde placerat ut .

Idag inhandlades blodpudding , så imorgon gör vi ett nytt försök med dessa delikatesser . Ska bli intressant att se om det ger samma oönskade rresultat .

25 nov 2012