Impregnerad päls ?

Visste inte att jag kunde se fram emot minusgrader så mycket . Efter som det känns en månad med regn varje dag ,längtar jag till minusgrader och tjäle .

Har försökt med det mesta och misslyckats varje gång . Hundarna är leriga från topp till svans trots alla mina försök att hålla dessa något så när rena . Vårt hem ser ut som ett gyttjebad från Budapest under högsäsong , samt en smärre grusgrop där hundarna har vilat upp sig , efter att ha lyckats med att hitta alla gyttje och vattenpölar i vår omnejd . Läderstövlar går ju att impregnera mot vatten , undrar om det funkar på hundars päls också ?

Visst , jag får motion och massor av frisk luft . Huden behåller säkert sin spänst också ,den lär nog inte få problem med uttorkning ialla fall .

Regnkläder och stövlar är ett underbart påfund . Tyvärr har människans bäste vän snabbt lärt sig att i min omedelbara närhet , när regnkläderna är avtagna ruska av sig allt vatteninnehåll i pälsen .

Visst är hundar intelligenta och lättlärda , att snabbt överföra all fukt från hund till människa kräver planering och uppmärksamhet .

Hundpäls måste vara det i särklass bästa när det gäller att suga upp vatten och snabbt göra sig av med det . Kanske en innovation när det gäller tillverkning av disktrasor .

26 sep 2012